Eh.. nie ceta campur-campur la... :)

Tuesday, June 24, 2008

Sorry ye pada semua jika blog aku pada kali ini semua dalam bhasa melayu... utama kn bahasa melayu... takkan hilang melayu di dunia... memang tak hilang punya... nak tahu sebab apa? huh.. korang gtau aku lah... =D

Eh.. brapa agaknya penduduk brunei msa ini ye? 400,000 ribu? belum smpai 0.5 juta lah... sikit betui... bila bom nuclear jatuh pat sini... grenti habis semua kena sapu... bersih... jadi padang jarak terkukur mcm nagasaki dan hiroshima pada tahun 1945... err.. lurus ke? eh.. ape sal aku cita pasal tu hah? kerna negara-negara maju sekarang tengah berlumba-lumba untuk membuat nuclear... lihat surat khabar, grenti ada saja berita tentang nuclear di Iran bla bla bla.. eh.. ini tak adil lah... atau kerna president Iran yg akan mengotakan janjinya untuk melenyapkan Israel dari peta dunia... err... kejam betul ke dia? atau Israel lagi kejam? aku bca info hari tu.. Israel sedang giat berlatih dgn kapal udara perangnya... eh mna perginya UN? OIC?

Nsib baik negara2 asean ini semuanya baik2 aja... walau tak sama kulit, hidung, mata, bahasa dan lain2 nya... jika ada masalah yg timbul... mesti ada negara jiran yg menghulurkan bantuan sama ada dalam bentuk wang riggit, makanan dan pakaian... kita semua hidup dalam satu bumbung... =D

Ada sapa2 yg nak jadi penyanyi? P2F musim ke-2 telah kembali... kalau aku ada suara mcm awie atau duta (sheila on 7) grenti aku ikut punya... mana lah tau rezeki korang dpt menang hadiah utama... kreta toyota vios lagi... ok apa? tapi kalau kreta nissan 350z fuh~ memang aku langgar je uji bakat tu AHAHAHA

Korang suka cuti di tempat sendiri atau luar negeri? harga minyak dah naik~ harga tambang pun juga naik... korang pergi je cuti di dalam negeri... murah dan selamat :P walau aku anak watan, belum semua tempat di negara ini aku kunjungi... ahax :P

1 comment

  1. mmg berbeza gila entry ni...bahasa melayu..hikhik..
    yup better melancong dalam negara sndri kan..tapi hobby aku travelling so kena gak la travel merata tempat dalam dunia.....
    hmmm brunei yg kecil blum sampai walopun dahulu belajarnya cuma di sabah..sebelah aja tu..hikhik

    ReplyDelete

 

The Author

Popular Posts

Visits

web traffic statistics

Contact

Eddie.kigs@gmail.com

Follow by Email

Recent comments